donderdag 25 oktober 2012

Werken in het buitenland



Ben je afgestudeerd en wil je een tijdje naar het buitenland? Wil je graag een zomerbaantje en heb je geen geld om op vakantie te gaan. Misschien een goed idee om te gaan werken in het buitenland. Dit idee spookt een beetje door mijn hoofd. Ik ben volgend jaar afgestudeerd en zit nu al een beetje te kijken naar mijn opties. Ga ik aan het werk in Nederland of ga ik eerst paar maanden werken in het buitenland.

Ik ben rond gaan zoeken op internet en kwam op verschillende baantjes:

- Op een camping werken. Je hebt verschillende grote bedrijven waarbij je kan solliciteren. Kleine campings kan ook, maar dan moet je even wat beter zoeken. Je kan gaan werken met de kinderen, gaan schoonmaken of achter de receptie staan.

- In een hostel werken. Werken in een hostel heeft natuurlijk het voordeel dat je veel reizigers tegen komt. Je kan dan natuurlijk allemaal mooie verhalen verwachten. Bij hostels is het een kwestie van leuke hostels opzoeken en hier te gaan solliciteren.

- Les geven. Als je ergens goed in bent kan je natuurlijk ook les gaan geven. In Oostenrijk les geven in snowboarden, of surf les geven in Portugal. Je kan zelfs buiten Europa gaan om les te geven in engels. Zoek via internet en solliciteer. Om Engelse les te gaan geven moet je vaak eerst wel een cursus doen.

- Cruise. Een cruiseschip heeft veel werknemers nodig. Van afwassers tot casinomedewerkers. Er zijn genoeg verschillende baantjes te vinden. Even googlen en je vind genoeg informatie.

- Au Pair. Je kan ook gaan werken als au pair. Hierbij kom je bij een gezin in huis en ga je ze helpen met het huishouden en de verzorging en opvoeding van de kinderen. Er zijn verschillende bedrijven die je willen helpen om een geschikte gezin te vinden.

Meer ideeën: werken in cafe of restaurant, fruit plukken of op een boerderij werken.

Wat je wel goed moet onthouden dat het geen vakantie is en dat je vaak hard moet werken. Daarnaast verdien je bij de meeste baantjes niet super veel. Het gaat om de ervaring en niet om het geld.

Weet je nog andere baantjes voor in het buitenland?

2 opmerkingen:

  1. Leuke post! Ik heb zelf op een camping gewerkt in het buitenland en kan het iedereen aanraden. Moest wel lachen op je blognaam, leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb zelfs als Engels leraar gewerkt in het buitenland (China terwijl ik zelf totaal geeen Chinees kan), geen diploma nodig ofzo ging allemaal erg makkelijk. Het was ook erg leuk werk. Daarnaast had ik veel vrije tijd en het is een onwijs gave ervaring om een tijdje naar het buitenland te gaan zeker aan te raden!

    BeantwoordenVerwijderen